Buurtfeest of geluidsoverlast?

Help Smallingerland, Iduna, en De Lawei! Vertel ons deze zomer hoe jij het geluid van de Drachtster festivals ervaart.

Download de app in de Google Play store of App StorePilot Geluidsbeleving

De gemeente Smallingerland gaat samen met Lawei Producties, poppodium Iduna en SoundAppraisal een pilot uitrollen om de beleving van het geluid door bezoekers en omgeving in kaart te brengen. Dat gebeurt tijdens de festivaldagen van de komende evenementen Jûn Fan Peije, Dencity, Popcity en Simmerdeis in juni en juli. En daar hebben we hulp bij nodig.

Samen doen wij namelijk onderzoek naar hoe buurtbewoners en bezoekers het geluid van een festival ervaren, of dat nou positief is of negatief. Door middel van een smartphone app, MoSART, kan jij jouw beleving op elk gewenst moment doorgeven. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen meedoen, hoe beter de resultaten worden. Daarom vragen we je om mee te doen aan dit mooie project!

  • Device Content Image
  • Device Content Image
  • Device Content Image
  • Device Content Image

MoSART gebruiken is simpel

Download de app, log in met je account, en geef je beleving aan!

Dat doe je door een opname van 30 seconden te maken en daar wat vragen over te beantwoorden, zoals 'Wat vind je van het geluid?' en 'Wat voor geluiden hoor je?'

Op die manier registreren we jouw subjectieve, persoonlijke beleving van het omgevingsgeluid (bijvoorbeeld als levendig of chaotisch). Dat persoonlijke aspect vinden wij belangrijker dan het meten van decibellen, en het levert waardevol inzicht op.

Wie zijn jullie?

SoundAppraisal is ontstaan vanuit soundscape onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft ook relaties met de Hanze Hogeschool. Wij zijn allemaal universitair onderzoekers, docenten of student Kunstmatige Intelligentie, en zijn samen een bedrijf begonnen om met onze tools en kennis de wereld te verbeteren.

Is mijn data wel veilig bij jullie?

Wij vinden het belangrijk dat er zuiver met jouw belevings- en geluidsdata wordt omgegaan. We gaan ervan uit dat je de metingen wilt delen met de betrokken organisatoren van evenementen, gemeentes en met ons zodat we er wetenschappelijk onderzoek mee kunnen doen. Hiervoor slaan een aantal persoonsgegevens om een zinvolle werking van de app mogelijk te maken (zoals je emailadres). Deze persoonsgegevens worden voor de verwerking van de data losgekoppeld, zodat jouw bijdrage geheel anoniem blijft. Voor de precieze omgang met persoonsgegevens verwijzen wij je door naar onze voorwaarden die je hier kunt vinden of in de app.

Heb je nog vragen?

We zijn je graag van dienst! Je kunt ons telefonisch bereiken op 050-2112478 of een email sturen door dit contactformulier in te vullen. Een brief sturen mag natuurlijk ook. Dat kan naar Postbus 1708, 9701BS Groningen.